Holistische massage

Ieder mens heeft een natuurlijke behoefte om aangeraakt te worden, zeker als je lichaam signalen geeft die vervelend aanvoelen, zoals rug-, nek- of hoofdpijn.
Door massage wordt je je meer bewust van je lichaam, en van de signalen die het geeft. Je voelt dan of je gespannen of ontspannen bent, en dat is erg belangrijk, omdat de meeste mensen zich weinig bewust zijn van hun lichaam, pas als het pijn gaat doen beseft men dat er iets mis is. Een pijnstiller werkt dan alleen als symptoombestrijding, maar haalt de oorzaak, spanning, overbelasting, stress, niet weg.
Massage is hier bij een perfecte techniek voor totale ontspanning, ook bij preventieve toepassing.
De massage geeft je niet alleen een geweldige ont-spanning, maar laat je ook voelen waar de spanningen zitten, en wat die je te zeggen hebben.
Bij holistische massage kijk ik naar de mens als geheel (holisme), en let dus ook op andere aspecten van het menszijn, emoties, zelfbeeld etc. Het is altijd belangrijk aandacht te besteden aan de wisselwerking tussen lichaam en geest.
Het effect van een totale massage is niet alleen ontspanning, maar heeft ook een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, afvoer van afvalstoffen en de werking van de organen.
Bovendien leer je beter naar je lichaam te luisteren en voel je je veel meer in balans. Deze massage is geschikt bij lichamelijke klachten als bijvoorbeeld schouder-, nek-, en rugklachten maar ook bij chronische klachten en hoofdpijn.
Als je niet lekker in je vel zit, of door een moeilijke periode in je leven gaat is een massage een uitstekende manier om weer positief verder te kunnen, zeker als dit gecombineerd wordt met EFT.
Maar ook als je geen klachten hebt is dit een geweldige manier om volledig te ontspannen en meer energie te krijgen.